lauantai 7. huhtikuuta 2007

What has Europe ever done for us?

Sarjassamme "pieleen mennyttä propagandaa", European Movement/Movement Éuropeenne yrittää vakuuttaa EU-kansalaisia siitä että "Eurooppa" on tuonut kaikenlaista hyvää mukanaan (mm. "Single Market", whatever that is*). Sketsin idea on varastettu Monty Pythonin elokuvasta Life of Brian (ei kovin uunituoretta mutta ikivihreää siis).

Miettimisen arvoisia kysymyksiä: Kuka/mikä tämä "Eurooppa" on olevinaan? Onko se EU? Onko se markkinatalous? Jos sitä verrataan Roomaan, onko se siis imperiumi, valloittajavalta? Kuka on "antanut" EU-kansalaisille kaikki nämä "hyvät" asiat? Keisari? Kaikkiviisaat poliitikot? Onko aktiivisilla kansalaisilla osaa ja arpaa EU:n hallinnossa, vai pitääkö heidän vain pitää turpansa kiinni ja olla kiitollisia? Kenet tällä filminpätkällä tahdotaan hiljentää?

What has Europe ever done for us?

Ja vertailun vuoksi:*) Single Market selitetään kampanjan sivulla näin:
The Single Market is one of a kind as it guarantees ‘free movement' of people, goods, services and capital. At a practical level, it provides the possibility for EU citizens to live, work, study and do business throughout the EU, as well as enjoy a wide choice of competitively priced goods and services. Huom. lainausmerkit.

I'll take the Romans back any time, thank you.

Ei kommentteja: